Ali so brezglutenske jedi res povsem brez živil, ki vsebujejo gluten? - Euronova

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Poslovalnice so odprte normalno: delovni čas.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.

Kategorije

Ali so brezglutenske jedi res povsem brez živil, ki vsebujejo gluten?

Loparji in pripomočki za pizzoV zadnjem času je zaznan porast gostinske ponudbe za živila, ki ne vsebujejo glutena. To je super novica za vse, ki gluten slabo ali pa ga sploh ne prenašajo. Še posebej se porast ponudbe pozna pri testeninah in pizzi.

Žal pa je pristop k temu problemu v večini neprimeren. V kolikor bi želeli, da hrana brez glutena res ostane brez glutena, ne bi nikakor smela priti v stik z živili, ki gluten vsebujejo. To za seboj potegne, da bi recimo za pripravo brezglutenske pizze potrebovali prostor za pripravo, ločen od tistega za pripravo navadnih pizz, ločeno peč, ločene pripomočke za pripravo in serviranje...

V ta namen je priznan italijanski proizvajalec GI Metal naredil linijo loparjev in pripomočkov za pizzo, ki je primerno označena, da se sme uporabljati le za pripravo pizz brez glutena. Le na tak način se namreč lahko zagotovi, da bo servirana jed zares brezglutenska. Več o ponudbi loparjev in ostalih pripomočkov za pizzo pa lahko najdete TU.