Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Kako zagotoviti popolno mlečno peno?

Penjenje mlekaSte se kdaj vprašali v čem je skrivnost dobro spenjenega mleka, ki ima tako rahlo teksturo? Vsak barman ima verjetno svoj skrivni recept, ampak kar je vsem skupnega, je temperatura mleka. Če se bo mleko med procesom penjenja preveč segrelo, se ne bo dobro ali sploh penilo. Profesionalni lončki za penjenje mleka italijanskega proizvajalca Motta imajo v ta namen stene narejene iz debelejšega jekla, ki dalj časa ohranja nizko temperaturo in še dodatno ne segreva mleka. Prav tako oblika lončka mleko poriva navzgor in skupaj, da nastane čim bolj gosta pena. Pomebno pa je tudi, da mleko med penjenjem v posodi enakomerno kroži. Več o lončkih za penjenje mleka in naši ponudbi pa najdete TU.