Katera bo pravilna ponev zame? - Euronova

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Poslovalnice so odprte normalno: delovni čas.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.

Kategorije

Katera bo pravilna ponev zame?

Ponev za pečenjeKatero ponev naj uporabim, da se bo hrana najbolje spekla? Na to vprašanje ni enotnega odgovora, odvisno je od tipa hrane, naših zahtev in znanja.

Toplotno najbolj prevodne so zagotovo ponve iz bakra, sledijo jim aluminijaste. Te se najhitreje segrejejo in toploto potem oddajajo v hrano, da se ta
hitro zapeče. Problem pri teh dveh tipih ponev je prehajanje samega materiala v hrano, zato se odsvetuje puščanje hrane v njih po pečenju, v kolikor
notranji sloj teh posod ni obdelan z drugim materialom (nerjaveče jeklo, teflonski premaz...).

Iz higienskih razlogov je najbolj neoporečna posoda iz stekla ali gline vendar jo zaradi krhkosti in neodpornosti na temperaturne spremembe na policah
skoraj ne najdemo. Dobra kombinacija obojega so ponve iz nerjavečega jekla ali litega železa, kjer sam v material v hrano ne prehaja, prav tako so izredno
odporne. Prav jeklene ponve v kombinaciji z aluminijastim dnom so v profesionalni kuhinji najbolj priljubljene, ker dobro prevajajo toploto, so higiensko
neoporečne in izredno vzdržljive. Potem so tu še izpeljanke s teflonskim premazom, katere so za pečenje bolj priročne, a za vzdrževanje toliko manj.

Več različnih tipov posod in ponev pa najdete TU.