Vino sladki muškat / 0,75l
- Cena brez DDV:
4,90 €
- Cena z DDV:
5,98 €
- Šifra artikla:
3830000700337
- Pakirna količina:
1 kos
- Volumen [ml]:
750
- Tip:
Zaloga: preveri v poslovalnicah
Obvestite me, ko bo izdelek ponovno na zalogi
Opis izdelka
Sorta: rumeni muškat
Vrsta tal: eocenski fliš, lapor in peščenjak
Letnik: 2019
Alkohol: 10.5 %
Sladkorna stopnja: Sladko
Lega: Purissima, Labor, Debeli rtič
Trgatev: ročna, konec septembra, delno v prezrelosti
Predelava: Na grozdju opravimo 24- do 48urno hladno maceracijo, da iz jagodne kožice izvlečemo čim več aromatskega potenciala. Fermentacija poteka v inoks posodah pri temperaturi 13–16 °C. Po doseženi alkoholni stopnji 11 % vol se fermentacija zaustavi, da ohranimo dovolj naravnega sladkorja, po katerem je to vino znano.
Potencial zorenja: 3 leta
Barva: Vino spremlja intenzivna zlata barva, ki izkazuje njegovo plemenitost.
Vonj: V vonju se srečamo z intenzivnimi aromami kandiranih pomarančnih olupkov, cvetličnega medu, suhih marelic, citrusov in cvetov jasmina.
Okus: V okusu je zaznati lepo harmonijo med preostankom sladkorja, sadnostjo in bogatostjo tega vina. Vsekakor vino, ki ga v njegovi polnosti in dozoreli sadnosti plemeniti bližina morja.
Priporočilo k hrani: To desertno vino se lepo poda k sladicam iz kakija, vaniljevim kremam, skutnim sladicam s pridihom agrumov, marelic in breskev, panetonu, kroštolam…
Priložnosti: Kosilo s prijatelji, Druženje, Romantična večerja
Temperatura serviranja: 9–11 °C
Nagrade: Vino Slovenija 2017 - srebna medalja
Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!
Vrsta tal: eocenski fliš, lapor in peščenjak
Letnik: 2019
Alkohol: 10.5 %
Sladkorna stopnja: Sladko
Lega: Purissima, Labor, Debeli rtič
Trgatev: ročna, konec septembra, delno v prezrelosti
Predelava: Na grozdju opravimo 24- do 48urno hladno maceracijo, da iz jagodne kožice izvlečemo čim več aromatskega potenciala. Fermentacija poteka v inoks posodah pri temperaturi 13–16 °C. Po doseženi alkoholni stopnji 11 % vol se fermentacija zaustavi, da ohranimo dovolj naravnega sladkorja, po katerem je to vino znano.
Potencial zorenja: 3 leta
Barva: Vino spremlja intenzivna zlata barva, ki izkazuje njegovo plemenitost.
Vonj: V vonju se srečamo z intenzivnimi aromami kandiranih pomarančnih olupkov, cvetličnega medu, suhih marelic, citrusov in cvetov jasmina.
Okus: V okusu je zaznati lepo harmonijo med preostankom sladkorja, sadnostjo in bogatostjo tega vina. Vsekakor vino, ki ga v njegovi polnosti in dozoreli sadnosti plemeniti bližina morja.
Priporočilo k hrani: To desertno vino se lepo poda k sladicam iz kakija, vaniljevim kremam, skutnim sladicam s pridihom agrumov, marelic in breskev, panetonu, kroštolam…
Priložnosti: Kosilo s prijatelji, Druženje, Romantična večerja
Temperatura serviranja: 9–11 °C
Nagrade: Vino Slovenija 2017 - srebna medalja
Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!